Vjeronauka

Održano opštinsko takmičenje osnovnih škola iz islamske vjeronauke na području Bosanskog Novog

Dana 12.03.2015. godine održano je takmičenje osnovnih škola iz islamske vjeronauke na nivou opštine Bosanski Novi. Na takmičenju su učestvovali učenici 8. i 9. razreda iz tri osnovne škole: OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ “Sveti Sava“ i OŠ “Branko Ćopić“.

13-03-2015-01-tak-vjer-bn-1

Domaćini ovogodišnjeg takmičenja islamske vjeronauke na opštini Bosanski Novi bila je osnovna škola “Branko Ćopić“ u Donjim Agićima. Na takmičenju je učestvovalo 12 takmičara, koji su bili najbolji na školskom takmičenju, a to su:

1. Osnova škola “Vuk Karadžić“

- VIII razred (Medina Zećiroski i Adil Rizvanović)

- IX razred  (Fatima Mustić i Amina Dedić)

2. Osnovna škola “Sveti Sava“

- VIII razred  (Amina Huzejrović i Kasim Blagajčević)

- IX razred  (Bekir Tankošić i Azra Džankić)

3. Osnovna škola “Branko Ćopić“

- VIII razred  (Senadin Šabić i Mevludin Fazlić)

- IX razred  (Almedin Mehinović i Sumeja Šupuković)

Nakon kratkog obraćanja komisije učenicima i objašnjavanja pravila takmičenja, direktor škole je proglasio takmičenje otvorenim i zaželio puno uspjeha svim učesnicima. Po završetku testa, učenici su otišli na zasluženu pauzu i odmor, a komisija je pristupila pregledu i analizi urađenih testova, te tom prilikom utvrdila rang listu takmičara ovogodišnjeg Opštinskog takmičenja.

Rezultati takmičenja:

VIII razred rang lista:

1. Medina Zećiroski  (OŠ “Vuk Karadžić“)

2. Amina Huzejrović  (OŠ “Sveti Sava“)

3. Senadin Šabić  (OŠ “Branko Ćopić“)

IX razred rang lista:

1. Amina Dedić  (OŠ “Vuk Karadžić“)

2. Sumeja Šupuković  (OŠ “Branko Ćopić“)

3. Azra Džankić  (OŠ “Sveti Sava“)

Svečanom činu dodjeli diploma najboljim takmičarima, pored komisije prisustvovao je i naš domaćin direktor OŠ“Branko Ćopić“Milenko Tomić i Glavni imam MIZ Bosanski Novi prof. Elvir ef. Vakufac, koji su pored diploma najboljim takmičarima, uručili i pohvale svim učesnicima takmičenja. Prvoplasirani takmičari Opštinskog takmičenja nastavljaju svoj put i pokazat će svoje stečeno znanje na Regionalnom takmičenju, koje će biti u aprilu ove godine. Akobogda, neka im je sretno i berićetno. I na kraju sve pohvale učenicima na njihovom trudu i zalaganju. Aferim naša omladino!

Mustafa ef. Ihtijarević, vjeroučitelj 

Copyright © 2013 Rijaset Islamske Zajednice u BiH