Vjeronauka

Takmičenje na području Prijedora, B. Kostajnice i B. Novog

 

Dana 4. aprila 2015. održano je Prvo školsko regionalno takmičenje iz islamske vjeronauke osnovne škole na području RS. Takmičenje na prijedorskoj regiji koje je održano u O.Š. Kozarac u Kozarcu, obuhvatilo je Opštine Prijedor-Kozarac, B. Kostajnica i B. Novi. Na takmičenju je prisustvovalo 9 učenika 8. i 9. razreda. Također smo imali čast da je bio prisutan koordinator Nurija Kazaferović, gl. imam medžlisa Amir ef. Mahić , prof. islamske vjeronauke Avdagić  Hadisa, prof. Ihtijarević Mustafa i predsjednik Aktiva Velić Husein.

Učenici su pokazali svoja znanja i vrijednost svoga rada i teško je reći da je neko slabiji a neko bolji. Svi su dobri i vrijedno su radili i pokazali rezultate ali izdvajamo one koji su osvoji najviše bodova danas.

Od devetih razreda prvo mjesto pripalo je Okić Alminu O.S. Kozarac, drugo Sumeja Šupuković/O.Š. Branko Ćopić, treće Amina Dedić O.Š. Vuk Karadžić i četvrto Amel Hodžić O.Š. Ćirilo i Metodije. Od osmih razreda 1. Sumeja Žigić O.Š. Petar Mećava, 2. Zeid Delić O.Š. Ćirilo i Metodije, i treće djele Medina Hodžić i Medina Zećiroski.

Prvo općinsko takmičenje u Prijedoru

U četvrtak 12. marta 2015. godine u O.š. Kozarac u Kozarcu održano je prvo Općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda. Kao domaćini ove škole obratio se direktor Mirzet Mujčić i poželio dobrodošlicu i uspjeh djeci. U takmičarskom duhu učestvovalo je sedam osnovnih škola sa područja Prijedora. Razlika ovogodišnjeg takmičenja je u tome što se ove godine po prvi put organizovalo takmičenje na području RS nezavisno od federacije.Učenici su pokazali interesovanje i značaj za ovaj predmet. Takmičenje je održano po pravilima i testiranju djece rad je pratio pedagog škole Alma Samardžić.

Nakon završetka utvrđeno je ko je najbolje uradio a to su sljedeći učenici:

U kategoriji osmih razreda prvo mjesto je pripalo učeniku Delić Zeidu O.Š. Ćirilo i Metodije-Trnopolje-vjeroučitelj Avdagić Hadisa,

drugo Medina Hodžić O.š. Kozarac u Kozarcu - vjer. Avdagić Hadisa

U kategoriji devetih razreda :

1. Okić Almin O.Š.Kozarac u Kozarcu- vjer. Avdagić

2. Hodžić Amel O.Š. Ćirilo i Metodije- Trnopolje -vjer. Avdagić

Nakon proglašenja učenicima su urečene diplome od starne direktora škole svim učesnicima kao i zahvalnice školama koje su učestvovale na takmičenju.

Vjero. prof. Avdagić Hadisa

 

Copyright © 2013 Rijaset Islamske Zajednice u BiH