Vjeronauka

Održano takmičenje iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka na nivou Općine / Medžlisa IZ-ce Maglaj

U Subotu: 18. 04. 2015. g. / 29. Džumade-l-uhra 1436. H. g. održano je takmičenje iz predmeta islamska vjeronauka za učenike VIII i IX razreda kao i I razreda srednjih škola na nivou Općine / Medžlisa Maglaj. Ovog puta domaćin je bila osnovna škola „Novi Šeher“ u Novom Šeheru. Učenici takmičari, kao i njihovi nastavnici i profesori, dočekani su toplim riječima dobrodošlice od strane domaćina. Prije početka samog takmičenja upriličen je prigodan program kojeg su priredili učenici svojim gostima. Nakon testiranja upriličeno je lijepo druženje za učenike, kroz zajednički obrok i gledanje filma.

Rezultati ovog testiranja su pokazali da su ovoga puta učenici  OŠ „ Novi Šeher “  kako pojedinačno, tako i ekipno osvojili najviše bodova. I i II mjesta u kategoriji VIII i IX razreda pripala su školi domaćinu, dok su treća mjesta dijelili učenici Maglajskih osnovnih škola (Prva Osnovna škola Maglaj i OŠ „Maglaj“. U kategoriji srednjih škola najbolji su bili učenici Mješovite srednje škole.

Za učenike takmičare, kao i za njihove nastavnike i profesore, bilo je ovo još jedno u nizu lijepo i nezaboravno iskustvo i druženje.

 

Copyright © 2013 Rijaset Islamske Zajednice u BiH