Vjeronauka

Tešanj - školsko takmičenje iz Vjeronauke 2015.

 

U subotu, 18. aprila 2015. godine održano je općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka u OŠ „Kulin Ban“ Tešanjka.  

Ovo je 11. godinu za redom takmičenje učenika OŠ i treći puta učenika I razreda srednjih škola na području općine Tešanj.

22-04-2015-tesanj-1

I ove godine ogranizator takmičenje je bio Medžlis IZ-e Tešanj u koordinaciji sa aktivnom vjeroučitelja, a pokrovitelj Općina Tešanj čime se na lokalnom nivou ovo takmičenje izjadnačava sa takmičenjima iz drugih predmeta.

Takmičenje su otvorili i obratili se prisutnim Glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić i direktor OŠ „Kulin Ban“ Tešanjka Besim Džanović.

Takmičenje je provedeno izradom testova istovjetnih na cijelom području Muftiluka zeničkog, a  pratili su ga nastavnici Islamske vjeronauke koji ne predaju u tim razredima.

Pobjednici su:

VIII razred OŠ

1. mjesto – Solo Zekija, iz OŠ „1. mart Jelah“,

2. mjesto – Muminović Elma iz OŠ „Kulin Ban“  Tešanjka

3. mjesto– Begović Ajla iz OŠ „Kulin Ban“  Tešanjka

IX – razred OŠ

1. mjesto – Mević Asija iz OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Kalošević

2. mjesto– Mehinović Nadina iz OŠ „Kulin Ban“ Tešanjka

3. mjesto – Mehinović Neira iz OŠ „Kulin Ban“ Tešanjka

I razred srednjih škola

1. mjesto – Kruško Aldin – Srednja tehničkla škola

2. mjesto – Kovačević Aldina -  Mješovita srednja škola Tešanj

3. mjesto – Bobarić Azelma – Gimnazija „Musa Ćazim Ćatić“ Tešanj.

Diplome i prigodne poklone najuspješnijim su dodijelili direktor OŠ „Kulin Ban“ Besim Džanović, predsjednik Aktiva vjeroučitelja MIZ-e Tešanj Amir Kobilica i prva predsjednica Aktiva Amina Balić.

Prvoplasirani učenici iz svih kategorija će učestvovati u takmičenju na nivou Muftiluka zeničkog koje će se održati 9. maja 2015. u Kamenici kod Teslića.

Copyright © 2013 Rijaset Islamske Zajednice u BiH